Provtagning - en viktig del.

Som en del av våra utredningar och inför medicinsk behandling hos ADHDdoktorn, behöver du lämna prover. Det är alltid läkaren som avgör vilka prover som är aktuella för dig.


När och hur?

Inför insättning - i början på behandlingen

Efter du har haft introduktionssamtal och köpt ditt behandlingspaket ska du lämna blodprov på en provtagningsmottagning som är listad här under.
Om du ska lämna urinprov gör du det samtidigt som blodprovet.
Om du ska göra ett salivprov genomförs det under videosamtal med läkare (vi skickar ett testkit med brev hem till dig.)
Det är läkarens bedömning som avgör vilken typ av drogscreening som är aktuell, så att en läkemedelsbehandling kan genomföras på ett patientsäkert sätt.

Under uppföljningen

Du behöver endast mäta blodtryck och puls. Du kan göra det på en provtagningsmottagning, använda egen blodtrycksmätare under videosamtalet eller mäta blodtrycket på ett apotek som erbjuder blodtrycksmätning.
1177.se finns information om hur man mäter blodtrycket själv. Vi rekommenderar att du använder en blodtrycksmätare inköpt på apotek.

Just nu har vi provtagning på följande orter:

Hittar du inte någon mottagning nära dig, hör av dig till oss på info@adhddoktorn.se eller på chatten så hjälper vi dig. Det finns också möjlighet för dig att lämna prover via en privat provtagningstjänst som t ex Werlabs, som har fler provtagningsställen över hela Sverige. Isåfall hjälper vi dig att beställa rätt prover där och justerar priset på behandlingspaket (Den här undantagslösningen för provtagning innebär en merkostnad för patienten). Hör med oss via chatten eller mail till info@adhddoktorn.se för mer detaljerad information.

Våra provtagningställen:

På grund av rådande situation med Coronavirus kan öppettiderna på provmottagningarna ändras snabbt. Hör med oss eller gå in på respektive mottagnings hemsida.